Entradas destacadas

JOSEP MARIA ARAGONÈS I ROSA FUSTÉ REBEN EL PREMI NACIONAL DE CULTURA


L'equip directiu d'Antaviana Films recull aquest reconeixement a la seva contribució a la postproducció el passat 8 de juny


El CoNCA, Consell Nacional de Cultura i les Arts) distingeix des del 2001 aquelles persones i entitats que han destacat en el camp de la cultura amb l’objectiu de guardonar les aportacions més rellevants portades a terme en totes les disciplines artístiques.


Aquest any 2016, Josep Maria Aragonès i Rosa Fusté, equip directiu d’Antaviana Films, empresa de postproducció ubicada a Barcelona, són els guardonats en l’apartat de cinema i audiovisuals. Aragonès i Fusté són reconeguts per la seva llarga trajectòria (més de 40 anys) i contribució al camp del cinema digital en el que va ser la transició del fotoquímic al digital, els efectes digitals i el seu treball pioner en el cinema 3D i la Realitat Virtual. Antaviana Films és el seu projecte més recent, però Aragonès i Fusté tenen una extensa i existosa carrera professional en la qual han liderat les empreses de postproducció més rellevants del país, com ara Filmtel, Animàtica, i Apuntolapospo. En els seus currículums vitae hi trobem pel·lícules com Buñuel y la mesa del rey Salomón de Carlos Saura, Tadeo Jones d’Enrique Gato i, més recentment, El rey de La Habana d’Agustí Villaronga o Ningú no vol la nit d’Isabel Coixet. Els dos professionals també compten amb diversos guardons acadèmics, Goya i Gaudí. Aragonès i Fusté han treballat amb directors de referència com Pere Portabella, Jaime Camino, Jaume Balagueró o Mario Camus entre d'altres.


La gala de lliurament dels premis va tenir lloc el passat 8 de juny al Teatre Metroppol de Tarragona en una cerimònia presidida pel Conseller de Cultura, Santi Vila. En recollir el premi Rosa Fusté va agrair aquest reconeixement que valora la seva trajectòria i la innovació, i va recordar que "sense cultura no hi ha país, sense cinema ens faltaria cultura".

#Català

ANTAVIANA FILMS
VFX &POSTPRODUCTION 

Mª Rosa Fusté

Directora / CEO

mrosa.fuste@antavianafilms.com

Mireia Aragonés

Manager

mireia.a@antavianafilms.com

Cristina Garmón

Postproduction & VFX Manager

cristina.garmon@antavianafilms.com

  • Grey Vimeo Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon